Balans bicikli za decu u Sremčici

Ukoliko tražite zgodan bicikl za dete, bilo da tek kreću da hodaju, odnosno da tek kreću da uče da voze bicikl, ili da već znaju da voze, predstavljamo vam prodavnicu u Sremčici koja između ostalog ima i sjajnu ponudu dečijih balans bicikli, sajt i prodavnica Mamino shop.

Na njihovom sajtu mamino.rs možete naći savršen drveni ili metalni balans bicikl za vaše dete. Kao prvi bicikl za uzrast od već godinu dana, kada je dete već relativno stabilno na nogama, je zapravo mini tricikl CUTIE, koji ima tri točka i dovoljno je stabilan za dete koje je tek prohodalo. Sledeći uzrast je dete koje već stabilno hoda, trči i želi da nauči da vozi bicikl i održava ravnotežu. To su balans bicikli, popularno zvani guralice, ili gur-gur bicikl, koje možete naći bilo kao metalne ili drvene bicikle, uz razne korisne dodatke, kao što su ugrađeni ručka za prenošenje, kočnica ako mališani jurcaju, torbica za njihove omiljene igračke ili autiće i skoro uvek i deci omiljeno zvonce. I tu su naravno i obavezne kacige za bicikl, jer će biti padova, da glavica bude zaštićena od udaraca.

Većina bicikli ima neprobušive točkove od EVA pene, a nekoliko modela ima prave gume na naduvavanje, za prave avanturiste i još udobniju vožnju. Samo pazite kuda mališani voze, da ne probuše gumu. Materijali koju su korišćeni variraju od drveta breze, preko bambusovog drveta, pa sve do klasičnih metalnih i čak legure magnezijuma za veoma lagane ramove, koji se nose sa lakoćom. Upravo ovaj poslednji model, sa legurom od magnezijuma je istovremeno i prelep retro bicikl (model RAPID), koji se pravi u 3 boje (plava, zelena i pink).

Kinderkraft RAPID deca
Izvor: mamino.rs Model Kindekraft RAPID u 3 boje, zelena, plava i pink

Što se tiče zaštite opreme (dečije kacige za bicikl), postoje univerzalne veličine kaciga za uzrast za balans bicikle (od 1 do oko 5 godina), koje se sve podešavaju preko točkića na potiljku na veličinu detetove glave (koja se u ovom uzrastu ne menja toliko, zato su ovo univerzalne veličine kaciga). Sve kacige su sa čvrstom ljuskom spolja, tako da odlično štite dečije glavice u slučaju udara o čvrstu površinu (zemlja, beton ili asfalt).

Posetite sajt, potražite vaš omiljeni model balans bicikla, svratite do ulice Šarganska 2 i probajte, i neka vaše dete uživa u svakom trenutku vožnje svog novog bicikla. I za kraj, ako vam treba pomoć kako da izaberete pravi model balans bicikla za uzrast vašeg deteta, Mamino shop vam daje detaljan vodič na ovom linku: Kako izabrati pravi balans bicikl za svaki uzrast deteta.