Početna>Ljubimci>Kućni ljubimac – najbolji prijatelj
Kućni ljubimac najbolji prijatelj
Ljubimci

Kućni ljubimac – najbolji prijatelj

Svaki vlasnik, koliko god da ima godina, sigurno pamti dan kada je kućni ljubimac prvi put ušao u kuću ili stan. Tog dana je postao bogatiji za najboljeg prijatelja koji će mu biti neizmerno odan i privržen kako samo ljubimac može da bude.

Bilo da je vaš izbor maca, pas, papagaj, zec, kornjača… kućni ljubimac je sigurno promenio neke navike i ritam života, a koliko ste spremni na ustupke iz ljubavi prema tom malom biću, verovatno se iznenadite i sami.

Mali znakovi neizmerne ljubavi prema kućnom ljubimcu na koje će se svi vlasnici nasmešiti jer ih sasvim sigurno prepoznaju kod sebe:

  1. Nakon posla, škole, putovanja, žurite kući jer znate da vas tamo čeka najbolji prijatelj koji se iskreno raduje da vas vidi.
  2. Planiranje slobodnog vremena i vikenda obavezno uključuje aktivnosti u kojima uživate zajedno sa ljubimcem! Pre nego što je to malo biće ušlo u vaš život možda niste voleli čak ni rano da ustajete – međutim, zbog jutarnjeg obroka, šetnje, ili maženja, sada vam ne pada teško zvonjava budilnika. Rano buđenje čak postaje navika za koju alarm više nije ni potreban!
  3. Vaš ljubimac ima svoje mesto i u planiranju budžeta: unapred planirate čime ćete ga (nju) obradivati od sledeće plate, džeparca, honorara… Jednako ste srećni ako kupite sebi novu majčicu ili igračku za ljubimca!
  4. Zdravlje je postalo važna tema – neretko ljubimac jede kvalitetniju hranu nego vlasnici! Za ljubimca sigurno nećete kupiti hranu koja sadrži GMO sastojke, a i sa poslasticama ćete biti obazrivi. Možda odlazak kod zubara ne volite, ali veterinar će vam postati najbolji prijatelj nakon prve “nezgode” u kojoj se ljubimac nađe.
  5. Glavna zvezda na fotografijama u mobilnom telefonu ili na vašem profilu na društvenim mrežama nekako neosetno postaje upravo ljubimac! Slično kao i novopečeni roditelji, jedva čekate da sve u svom okruženju obavestite o trikovima koje je ljubimac naučio ili o smešnim zajedničkim avanturama.
  6. Filmovi i knjige koji vas najviše “pogađaju” su sada oni čiji protagonisti dele vašu strast prema životinjama, ili životinje čak imaju glavnu ulogu. Svaki ljubitelj životinja bi trebao da pročita knjige “Beli očnjak”, “Zov divljine” ili čudesnu “Knjigu o džungli” i pogleda neke od filmova u kojima će uživati u scenama sa četveronožnim protagonistima: “Hačiko: priča jednog psa”, “101 dalmatinac”, “Bejb”, ili klasik “Lesi se vraća kući”.
  7. Vaš ljubimac je prva stvar na koju pomislite ujutro i poslednja stvar o kojoj razmišljate pre odlaska na spavanje. Neki vlasnici ne mogu da se odvoje od ljubimca ni tokom noći, pa se on “ušunja” čak i u krevet vlasnika!

 Ukoliko primećujete kod sebe sve gore navedeno, vaš mali (ili malo veći) ljubimac je definitivno potpuno osvojio vaše srce!

Ako se prepoznajete u nekim od ovih situacija, ali neke druge su ipak nezamislive, ne brinite, svaki vlasnik pokazuje ljubav prema ljubimcu na svoj način i vaš najbolji prijatelj to sasvim sigurno oseća!

Kako je vaš kućni ljubimac promenio vaše navike? Koje aktivnosti ne bi bile iste da vaš četveronožni najbolji prijatelj nije tu?

 

par-i-njihov-kućni-ljubimac  devojka-sa-mackom

Leave a Reply