Crkva svete Trojice Sremčica

Temelji crkve Svete Trojice u Sremčici osvećeni su 1996, a sam hram osvećen je 2003. godine. Uz crkvu je podignut novi parohijski dom i kapelica za paljenje sveća. Oko hrama je dobro uređena prostrana porta u kojoj su i dečja igrališta. U toj porti naselje Sremčica takođe proslavlja svoju slavu Trojice.

Urađen je mali park za decu, sa klackalicama i ljuljaškama, zatim tereni za basket i mali fudbal. To nije sve, dvorište je prepuno cveća, a tu možete videti i dva stabla limuna, okićena malim plodovima. Morali smo da privučemo ljude da nas svakodnevno posećuju, jer je crkva na neki način izolovana od centra naselja. Planirana je i izgradnja vrtića u skorije vreme.

Starešina hrama protojerej stavrofor Mirosla Stikić sa braćom sveštenicima i domaćinom ovogodišnje slave Pavlom Josipovićem dobro se pripremio za ovaj veliki praznik.

Crkva Sremčica Slava

Crkva Svete Trojice u Sremčici proslavila je u nedelju, 23. maja 2010. Duhove, svoju krsnu slavu. Svetu Arhijerejsku Liturgiju, uz služenje više sveštenika i đakona i pojanje hora ovoga hrama, služio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop Hvostanski Atanasije (Rakita), koji je i besedio. Zatim je usledila svečana litija oko crkve koja se završila sečenjem slavskog kolača.

Crkva Sremčica ulaz

Crkva Svete Trojice Sremčica
Porodice Rakić
11253 Sremčica

011 2525 394
www.crkvasvetetrojice.rs

Jutrenje: 7:30 h
Večernje: 17:00 h
Sveta Liturgija (subota): 7:30 h
Sveta Liturgija (nedeljom i praznicima): 8:30 h

Leave a Reply