Početna>Naslovi>Uvedena nova linija 513 Sremčica – Velika Moštanica
Minibus linija 513
Naslovi Sremčica Vesti

Uvedena nova linija 513 Sremčica – Velika Moštanica

Na inicijativu Gradske opštine Čukarica, od danas Direkcija za javni prevoz Grada uvela je novu minibus liniju 513 koja će povezivati Veliku Moštanicu i Sremčicu. Nova linija 513 rešava dugogodišnji problem građana Velike Moštanice koji su do susedne Sremčice morali da idu zaobilaznim putem, uz korišćenje dve autobuske linije.

„Zahvaljujući Sekretarijatu za saobraćaj prvo je ova linija u tehničkom smislu bila modernizovana, odnosno u delu gde nisu postojali tehnički uslovi da linija uopšte prođe, asfaltiran je deo puta“, rekao je Zoran Gajić, predsednik opštine Čukarica. Prema njegovim rečima preko 30.000 stanovnika Sremčice i 3500 žitelja Velike Moštanice dugi niz godina želeli su da se povežu ova dva mesta. „Nova linija 513 će puno značiti posebno učenicima koji pohađaju srednje škole u Železniku i na Banovom brdu, kao i roditeljima koji mališane vode u najbliži vrtić u Sremčici, kao i za snabdevanje stanovnika oba mesta. S druge strane , ovo je jedan način da napravimo saobraćajni krug unutar prigradskih naselja na teritoriji, čime će prigradski deo biti u potpunosti ravnopravan“, dodao je Gajić.

Zoran Gajić predsednik opštine Čukarica, o ispunjenim tehničkim uslovima i značaju nove linije za stanovnike Velike Moštanice i Sremčice. Linija 513 povezivaće Sremčicu (naselje Gorica) sa centrom Velike Moštanice .Na liniji će raditi 1 minibus vozilo, sa 14 polazaka u toku radnog dana prilogođenim potrebama đaka za odlazak i povratak iz škole, kao i zaposlenih sa posla.„Sekretarijat za saobraćaj će pratiti na koji način se vrši eksploatacija ove linije. To će nam biti osnov da razmišljamo o tome da li se na neki drugi način ona može unaprediti“ rekao je gradski sekretar za saobraćaj Bojan Bovan. Prema njegovim rečima, da bi jedna linija mogla da se pusti potrebno je uraditi neophodna istraživanja i proceniti njen značaj. Na ovoj liniji radiće i kontrolori i jedini razlog i način da ona opstane je upravo plaćanje prevoza, dodao je Bovan.

Bojan Bovan gradski sekretar za saobraćaj, o mogućem uvođenju još novih linija. Stanovnici Velike Moštanice ističu zadovoljstvo zbog uvođenja nove linije. Na ovaj način put do susedne Sremčice biće im i do 10 km kraći. Porodica Đurđević iz Moštanice ističe da im sada linija prolazi skoro pored kuće i da će najmlađim članovima put do škole biti lakši. Slično govore i ostali stanovnici Velike Moštanice koji su do Sremčice došli novom linijom.

Trasa linije 513 Sremčica – Velika Moštanica:
– U smeru ka terminusu „Velika Moštanica (centar)“: Sremčica (naselje Gorica) – Dvoržakova – Moštanička – Put Sremčica-Velika Moštanica (Šumske ekonomije) – Dobrivoja Jovanovića – Desetog oktobra – Velika Moštanica (centar). Pri promeni smera kretanja na terminusu „Velika Moštanica ( centar)“, sistemom ulica. Velika Moštanica (centar) – Desetog oktobra – 7. jula – interna saobraćajnica kod trafoa -1. maja – 10. oktobra – Velika Moštanica (centar).
Linija 513 Velika Moštanica-Sremčica

– U smeru ka terminusu „Sremčica (naselje Gorica)“: Velika Moštanica (centar) -10. oktobra – Dobrivoja Jovanovića – Put Sremčica – Velika Moštanica (Šumske ekonomije) – Moštanička – Dvoržakova -Sremčica (naselje Gorica).
Linija 513 Sremčica-Velika Moštanica

Daljinar linija 513
Linija 513 daljinar linija

Servis vam je dostupan preko USSD koda *011* a da biste dobili informaciju o udaljenosti autobusa potrebno je da dodate i broj stajališta na kome se nalazite. Tako, na primer, ako se nalazite na stajalištu sa brojem 203, željenu informaciju dobićete pozivom na *011*203#
BusPlus info servis

Ostavite odgovor