Ognjen Petrović vodi bitku za život. Ognjen je bio redovan i uspešan student Visoke elektrotehničke škole, sve do pre tri godine. Pre tri godine otkriven mu je zlokobni Hočkinov limfom.

Osim nekoliko ciklusa hemoterapija, Ognjenu je u Beogradu urađena i autotransplantacija matičnih ćelija, ali ni taj zahvat nije dao rezultate. Od novembra prošle godine proglašena je progresija bolesti.

U Kliničkom centru u Beogradu su sve pokušali, Ognjen je prošao hemoterapiju, imunoterapiju, zračenje, urađena mu je autotransplantacija matičnih ćelija, ali njegov organizam nije reagovao ni na šta.

Ognjenova jedina šansa za spas bila je da se u Nemačkoj podvrgne posebnoj vrsti imunoterapije, koja se u Srbiji ne primenjuje.

Ognjen se od januara 2017. godine leči u Flensburgu u bolnici ”St. Franziskus”, gde je primio terapiju, a nakon čega je urađena alogena transplantacija matičnih ćelija, transplantacija od donora. Nakon primljene četvrte imunoterapije, ustanovljeno je da je adekvatno odreagovao na istu.

Nažalost, posle obavljene transplatacije kod Ognjena su nastale brojne posttransplatacione komplikacije, pa umesto da se vrati u Beograd, on se u nekoliko navrata vraćao na bolničko lečenje, gde se i trenutno nalazi.

Za Ognjenov dalji oporavak i lečenje nastalih komplikacija neophodni su veoma skupi lekovi koji će mu biti potrebni u narednom dužem vremenskom periodu. Takođe, potrebno je da se nadoknade i troškovi daljeg bolničkog lečenja.

Pomozimo Ognjenu! Upišimo 225 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći i uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Dinarski račun: 160-458763-23
Devizni račun: 00-540-0001824.7
IBAN broj: RS35160005400001824764

Napomena: Korisnik je u mogućnosti da raspolaže sa novcem prikupljenim od SMS poruka, tek od momenta kada operater mobilne telefonije uplati novac na račune Fondacije. Operater na račun Fondacije uplaćuje samo sredstva koja je sam uspeo da naplati od donatora i to u periodu od 2 do 3 meseca od slanja SMS poruke.

Leave a Reply