Košarkaški klub Šuter je najmasovniji klub u Sremčici koji okuplja dečake i devojčice uzrasta od 5 do 18 godina. Osnivač i glavni trener u klubu je Milan Vujičić, FIBA košarkaški trener i magistar nauka u sportu i rekreaciji, sa višegodišnjim internacionalnim iskustvom. Klub je deo sportskog udruženja Elite Athlete iz Sremčice.

Klub Šuter je osnovan 2002. godine i u periodu do 2005. godine kroz klub je prošlo više stotina igrača, među kojima i neki od sadašnjih trenera kluba. Klub je ponovo počeo sa radom 2015. godine i danas se može uporediti sa najkvalitetnijim timovima u Srbiji i regionu.

Osnivač kluba Šuter, Milan Vujičić košarkom je počeo da se bavi sa dvanaest godina u KK FMP Železnik, a tokom karijere je igrao za više klubova u zemlji i inostranstvu. Nakon završetka igračke karijere, Vujičić se posvetio trenerskom poslu za koji se usavršavao u SAD-u, na prestižnom Ohio University. U Americi gde je proveo 10 godina, radio je kao košarkaški trener na prestižnim univerzitetima. Trenutno sprema doktorat u obrazovanju i sportskom menadžmentu na United States sports Academy.

U okviru košarkaškog kluba Šuter trenutno trenira pet selekcija:
  • školica košarke
  • mlađi pioniri
  • stariji pioniri
  • kadeti
  • juniori


Košarkaški klub Šuter svim članovima nudi daleko najbolje uslove u Sremčici. Treninzi se održavaju u fiskulturnoj sali O.Š. “Vuk Karadžić”, kao i na profesionalnom otvorenom terenu koji je u vlasništvu kluba. Takođe, klub poseduje i svoj fitnes centar Elite Athlete Serbia koji se prostire na 230 m2 i nudi idealne uslove za vežbanje u prijatnom okruženju. Naš fitnes centar poseduje preko 40 sprava, garnituru tegova preko četiri tone i mnogo propratnih rekvizita poput bugarskih vreća, balans lopti, itd…

U rad sa decom uključeni su vrhunski treneri koji poseduju dugogodišnje igračko iskustvo, visok nivo tehničko-taktičke obučenosti, kao i veliku volju i želju da svoje znanje prenesu mlađim košarkašima. Pored glavnog trenera i vlasnika kluba Milana Vujčića, naš tim čine: Dimitrije Popović, apsolvent Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Nikola Ćušić, student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Stefan Vukša, student Megatrend Univerziteta u Beogradu i Stefan Ilić, najmlađi član našeg stručnog štaba.

Pored toga, iz kluba Shooter dolaze dva mlada reprezentativca Srbije, Mateja Đurić (2004. godište) i Dejan Maksimović  (2002. godište),  članovi mlade selekcije.
Upis novih članova je tokom cele godine! Dobro došli!

 
 Logo KK Šuter

 Trener kluba i kontakt za upis

Milan Vujičić M.S.
FIBA Certified Basketball Coach
Head Men’s Basketball Coach
Košarkaški klub Šuter
(065) 20-30-828

Leave a Reply