Početna>Naslovi>Košarkaški klub Gorica Sremčica
Košarkaški klub Gorica Sremčica
Naslovi Sport Sremčica

Košarkaški klub Gorica Sremčica

Košarkaški klub Gorica iz Sremčice je osnovan na Vidovdan 28.06.2004. godine. Osnivači kluba su dva bivša košarkaša Simić Zoran i Radunović Nikola. Za proteklih dvanaest godina, koliko postoji klub, trudili smo se da decu koja su članovi kluba, naučimo osnovama košarke i da im kroz samo treniranje prikažemo lepotu košarkaške igre. Do sada je kroz klub prošlo više stotina, dečaka i devojčica različitih uzrasta a trenutno u klubu treniraju dve selekcije podeljene u pionire i mlađe pionire. U klubu aktivno radi i škola košarke za dečake i za devojčice (početna grupa).

Košarkaški klub Gorica trenutno u klubu ima oko 60 malih košarkaša od 7 do 15 godina i među njima ima veliki broj talentovanih igrača. Sa decom rade 2 trenera i treninzi se održavaju u letnjem periodu na otvorenom košarkaškom terenu O.Š. Duško Radović u Sremčici, a zimi se treninzi i sve prvenstvene utakmice održavaju u fiskulturnoj sali O.Š. Vuk Karadžić, kao i u sportskom klubu Stefan-Montevideo u Sremčici. Svi članovi našeg kluba su deca iz Sremčice koja idu u dve osnovne škole Duško Radović i Vuk Karadžić. Svake godine se takmičimo u regionalnoj ligi četvrtog regiona košarkaškog saveza Beograd sa selekcijama pionira, mlađih pionira ili kadeta. Učestvujemo na mnogim košarkaškim turnirima i prijateljskim utakmicama u cilju popularizacije ovog sporta u našem mestu i vaspitavanja dece u sportskom duhu. Iz našeg kluba u avgustu 2008 godine igrač Đuro Pantoš prelazi u Partizan i u decembru mesecu 2008 godine na turniru u Moskvi postaje kadetski prvak evrope. Mnogi naši igrači i danas igraju u selekcijama FMP, Crvene Zvezde, Ceraka, Žarkova i drugih naših prijateljskih klubova u Beogradu.

Košarkaški klub Sremčica turnir

Ovaj mladi klub je tek krenuo stazom uspeha i nadamo se da će u budućnosti iz ovog kluba izniknuti neki novi dragulji Srpske košarke, a klub stati uz bok najuspešnijim klubovima Srbije.

Ostavite odgovor