Početna>Vesti>Sremčica dobila šetalište i izlaz na Ibrasku magistralu
Sremčica šetalište
Vesti

Sremčica dobila šetalište i izlaz na Ibrasku magistralu

Više od dvadeset godina građani Sremčice su tražili da se deo Beogradske ulice sredi i spoji sa Ibarskom magistralom, a grad Beograd i opština Čukarica konačno su im izašli u susret, rekao je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali. To je konačno ostvareno kroz ovo šetalište.

Šetalište vodi na Ibrasku magistralu

On je zajedno sa predsednikom opštine Srđanom Kolarićem obišao novoizgrađeno šetalište sa javnom rasvetom u ovom delu Sremčice i poručio brojnim okupljenim građanima da je to primer kako zajedničkim angažmanom stvari mogu da se promene nabolje. Radovi su koštali 27 miliona dinara. Pored asfaltiranja kolovoza, izgrađen je trotoar, urađena dupla rasveta, a duž pešačke staze postavljene su klupe za odmor.

Sremčica šetalište Lipovačka šuma

– Asfaltirana je ulica, napravljeni trotoari u dužini od kilometra, postavljene klupe i dupla rasveta usmerena na osvetljavanje i kolovoza i trotoara. Sredićemo i neparnu stranu ulice, kao i udarne rupe na kolovozima na čitavoj opštini. Prošle godine na Čukarici je sređeno više od dvadeset kilometara puta i deset dečjih igrališta, a postavljeno je i više od dve stotine stubova javne rasvete. Kapitalni budžet za opštinu ove godine iznosi oko 90 miliona dinara i taj novac biće uložen u nova parkinga mesta, ulice, vodovodnu i kanalizacionu mrežu – rekao je Mali.

Gradonačelnik je zahvalio građanima jer je sve ovo rezultat njihove inicijative i želje da se stvari promene, kao i predsedniku opštine koji razume potrebe građana.

Srđan Kolarić je rekao da je, ipak, uloga grada presudna jer bez njega mnogo toga ne bi moglo da bude urađeno. On je podsetio i na to da je nedavno Velika Moštanica linijom 551 povezana sa Sremčicom, pa svi oni koji rade u Lazarevcu i Barajevu više ovu deonicu ne moraju da prelaze pešice.

Obilasku radova prisustvovali su i sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, direktor Direkcije za puteve Slaviša Živković, direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić i direktor JP „Javno osvetljenje” Aleksandar Cincar Poposki.

Ostavite odgovor